Citruspers

Hoe je gemakkelijk meer citroensap kunt persen

In de herfst is het koude seizoen in volle gang. Een hete citroen helpt om aan de behoefte aan vitamine C te voldoen en om de afweer van het lichaam te versterken. Om meer sap uit een citroen te halen, kun je een simpele lifehack gebruiken.

Het komt vaak voor dat wanneer je een citroen uitknijpt, je maar een kleine hoeveelheid sap krijgt. Er zit nog veel vocht in de citrusvruchten. In termen van duurzaamheid is het logisch om de citroen zo goed mogelijk uit te drukken. In sommige huishoudens is hier ook een citroenpers voor – maar deze gadget is niet absoluut noodzakelijk. Er zijn een paar trucjes hoe je met eenvoudige middelen zoveel mogelijk sap uit de vrucht kunt persen.

Citroen persen – hoe krijg je het meeste sap?

Wanneer u een citroen uitknijpt, dus helemaal zonder citruspers, kunt u de hoeveelheid sap maximaliseren door deze tips te volgen:

  • Bewaar citroen niet in de koelkast: Een koude citroen uit de koelkast geeft minder sap dan een op kamertemperatuur. Bovendien is het niet nodig om een ​​citroen in de koelkast te bewaren als deze niet is gesneden. Daarom: Haal het op tijd uit de koelkast!
  • Opwarmen voor het persen: Om het fruit op te warmen, kun je het een halve minuut in een kom met warm water leggen. U kunt ze ook in de magnetron plaatsen (20 seconden op 600 watt).
  • Citroen uitrollen: dit is een truc die professionals gebruiken om meer sap te krijgen. Rol het gewoon uit op het keukenwerkblad voordat je het aansnijdt. Hierdoor barsten de celwanden in de pulp, waardoor er meer sap kan ontsnappen.
  • Prik de citroen door: Als je de citroen hebt gehalveerd, is het de moeite waard om met een mes iets in het vruchtvlees te prikken. Dit betekent ook dat er meer sap uit de citroen stroomt wanneer deze wordt geperst.
  • Snijd diagonaal, niet dwars: De meeste snijden het fruit in de lengte doormidden. Maar als je het diagonaal snijdt, ligt het fruit beter in de hand als je het uitknijpt en krijg je meer sap.

Het kan vaak voorkomen dat de korrels bij het uitpersen in de beker komen. Hier kan het de moeite waard zijn om een ​​kleine zeef te gebruiken in plaats van de korrels erna uit te vissen.