Springtouw

Springtouw voor hardlopers

Als ik hardloop, verhoog ik specifiek mijn prestaties door oefeningen die mijn beenspieren en coördinatie versterken. Dit is inclusief touwtjespringen. Ik train met het Homello Premium Speed ​​Jump Rope.

Wat is een springtouw?

Een springtouw is een lang touw van staal of kunststof met twee handvatten. Hierdoor is het belangrijk om tijdens het touwtjespringen kunstzinnig of snel te springen. Vroeger vooral bekend als kinderspeelgoed, zijn springtouwen tegenwoordig een van de belangrijkste trainingsapparaten voor veel atleten. Ze maken een gerichte training van snelheid, lichaamscoördinatie en spierkracht mogelijk.

Waarom heb ik als loper een springtouw nodig?

Als hardloper heb ik sterke kuitspieren en slijtvaste achillespezen nodig. Om deze gebieden specifiek te trainen, spring ik met een springtouw. Met zijn hulp kan ik mijn balans en snelheid bevorderen. Verder versterkt touwtjespringen de spieren en gewrichten in de benen. Dit effect heeft een positief effect op mijn kilometers.

Wat zijn de bijzondere eigenschappen van het Homello springtouw?

Het ruim drie meter lange springtouw van Homello wordt gekenmerkt door een professionele kogellagering en ergonomische, huidvriendelijke handgrepen. Deze hebben een schuimrubberen hoes die zweten op de handpalmen voorkomt en zorgt voor een stevige grip.

Waar moet op gelet worden bij het kopen van het springtouw?

Bij een Touwtjespring kopen is de juiste lengte cruciaal voor een effectieve training. Binnen een paar minuten was ik in staat om de draadkabel op mijn gewenste lengte af te stellen. Hiervoor volstaat het om het deksel van de handgrepen te openen en het plastic slot op het touw los te maken. Dan kies ik de juiste touwlengte en klem ik het slot op het juiste punt vast.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van dit product?

Een groot voordeel van het Homello springtouw is het lage gewicht. De staalkabel weegt nog geen 120 gram, dus ik neem hem gemakkelijk mee naar trainingen onderweg. Voor mij is het duurzame materiaal een ander positief aspect vanwege de duurzaamheid.

Welke problemen lost touwtjespringen op?

Door zwakke kuitspieren ontbreekt het de hardlooptraining aan de nodige stabiliteit. Dit leidt tot een slechte houding en pijn in de kuiten en gewrichten. Lopers trainen hun spieren specifiek door touwtjespringen. Tegelijkertijd verhoogt sport het gevoel van evenwicht en coördinatie. Een springtouw is ook een handig trainingshulpmiddel voor joggers die sneller willen gaan.