Wallet

Wat is een hardwarewallet?

Een crypto-hardwarewallet verschilt van andere opslagopties doordat het de persoonlijke sleutels van een gebruiker op een hardwareapparaat zoals een USB-apparaat opslaat. Hoewel hardware wallet-transacties online zijn, worden ze offline opgeslagen, wat de veiligheid verhoogt. Hardware-wallets kunnen compatibel zijn met meerdere webinterfaces en kunnen verschillende valuta’s ondersteunen; het hangt er gewoon van af welke gebruikers willen gebruiken. Het is ook gemakkelijk om een ​​transactie uit te voeren. Gebruikers verbinden hun apparaat eenvoudig met een computer of apparaat met internet, voeren een pincode in, verzenden valuta en bevestigen. Hardware wallets maken het mogelijk om gemakkelijk te handelen en tegelijkertijd het geld offline te houden en te beschermen tegen gevaren. Opslag moet zo veilig mogelijk zijn, vooral bij het kopen van grotere hoeveelheden internetvaluta. Daarom wordt een wallet hardware aanbevolen in tegenstelling tot andere wallets. Om een ​​geschikte virtuele portemonnee te vinden uit de veelheid aan providers, kan een vergelijking van hardware portemonnees nuttig zijn.

Hardware wallet-test

Crypto-handel kan op verschillende manieren worden gedaan. Sommige beleggers besluiten om met de CFD’s in een cryptovaluta te willen beleggen, anderen willen de cryptovaluta direct kopen. De wallet kopen is nodig wanneer beleggers de munten direct moeten kopen en beheren. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen de aanbieders van portemonnees, dus een hardware-wallettest wordt aanbevolen voordat u koopt. In tegenstelling tot andere opslagmethoden moeten de hardware wallets in principe altijd door de gebruikers zelf worden aangeschaft, maar dit kan dankzij de veilige opslagoptie weer winstgevend zijn. Het is niet mogelijk om zelf een hardware wallet te maken, maar gebruikers kunnen wel een andere offline opslagmethode gebruiken, bijvoorbeeld met een paper wallet. Om de beste hardware voor uw eigen wensen te vinden, is het raadzaam om niet alleen de prijs, maar ook de opslagmogelijkheden te vergelijken. Niet elke portemonnee biedt bijvoorbeeld multifunctionele opslag van meerdere internetvaluta’s.

Beste hardware wallet

Direct investeren in Bitcoin kan alleen met een wallet. Daarom hebben gebruikers een geschikte portemonnee nodig voordat ze kunnen beleggen. Vanwege de hogere beveiliging kiezen veel gebruikers voor een hardware-uitwisseling. Als je een hardware wallet wilt kopen, kun je kiezen uit verschillende aanbieders. De bekendste commerciële wallets zijn onder meer de opslagmogelijkheden van TREZOR en Ledger. De Ledger Nano S werd uitgebracht in augustus 2016. De Ledger Nano S is de goedkoopste van de hardware wallets en kost rond de 80 dollar. De Ledger Nano S ondersteunt momenteel: Arche, Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Dogecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Komodo, Litecoin en nog veel meer. TREZOR was de eerste HW die in augustus 2014 op de markt kwam en heeft door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd. Een TREZOR-wallet kost ongeveer 100 USD; TREZOR ondersteunt momenteel de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, Ethereum (+ alle ERC 20-tokens), Ethereum Classic, ZCash, Litecoin, Namecoin, Dogecoin, Dash en nog veel meer.

Walletkosten

Kortom, gebruikers moeten investeringskosten verwachten voor het kopen van een hardware wallet. Daarnaast brengen sommige aanbieders variabele transactiekosten in rekening. Ze zijn echter slechts een fractie van de gebruikelijke bankkosten. Door de verwerking in het betreffende cryptonetwerk moeten de gebruikers rekening houden met transactiekosten. Daarnaast worden de kosten van het kopen op een cryptobeurs of op een cryptomarktplaats in rekening gebracht. Als je niet wilt investeren in een hardware wallet, maar liever gebruik maakt van een gratis opslagmogelijkheid, dan kun je ook gebruik maken van een online wallet. Deze opslagmogelijkheden zijn gratis en vaak flexibeler, maar ze brengen ook een verhoogd veiligheidsrisico met zich mee. Zo’n wallet kan voldoende zijn om kleinere bedragen op te slaan, maar als beleggers willen investeren in omvang en de cryptocurrencies, is een veiligere opslagoptie een voordeel. De papieren portemonnee dient als een kosteneffectief alternatief voor hardware, die kan worden afgedrukt of toegankelijk is via een QR-code.